Zápasy mládeže
před 2 dny | Eva Šafranková

Vyrovnaná bitva až do konce. Dorost nestačil na Vítkovice 1:3

Zápasové menu

Po třech výhrách v řadě hradecký dorost narazil. Ridera otevřela skóre utkání již ve druhé minutě, na což chtěli domácí reagovat, ale hosté je příliš k ničemu nepustili. Vyrovnávací trefa nakonec přišla na začátku druhé třetiny díky Filipu Brzákovi, avšak Mountfield už další zásah nepřidal. Naopak Ostravané se ve třetím dějství dostali znovu do vedení, které navýšili tři minuty před koncem. Lvi bojovali až do konce, ale ke zdramatizování to nevedlo, a tak Vítkovicím podlehli 1:3.

Otevření gólového účtu zápasu měly po minutě a půl na svědomí Vítkovice, pro které to byla i první vyslaná střela. Piotr Kusak po vyhraném buly poslal puk na modrou čáru, odkud z první vypálil Jakub Kučerňák a trefil se přesně mezi betony Filipa Růžičky – 0:1. Hradec si vytvořil první větší tlak, který byl ukončen ránou Adama Hlaváčka z pravého kruhu, avšak Jan Láryš měl lapačku na správném místě. Povedený zákrok předvedl na druhé straně rovněž Růžička, když špičkou betonu vykopl tečovaný pokus Reného Michalíka. Domácí si velmi rychle překazili možnost mít přesilovku, a tak se skoro dvě minuty hrálo ve čtyřech.

Nejvíce nebezpečný byl Tomáš Koklar, který si po pravé straně najel do pásma a vystřelil. Láryšovi to nadělalo značné problémy, ale poradil si i s následnou dorážkou. Oba celky se stěží dostávaly přes neutrální zónu, protože tam narazily na dobrou defenzivu. Ve výrazné příležitosti se ovšem ocitl Jaroslav Vondruška, ten však z těsné blízkosti nezamířil mezi tři tyče. Do druhého dějství vstoupili aktivněji hosté, jenže byl to Mountfield, který ve 24. minutě skóroval. Filip Brzák z téměř nulového úhlu lehce nahodil puk na Láryše a tomu hrací předmět propadl kolem vyrážečky – 1:1. Lvi mohli převrátit stav na svoji stranu, ale Tomáši Koklarovi nevyšla žádná ze dvou šancí.

Ostravané si s Východočechy vyměnili role a hradecký gólman měl plno práce. Napodruhé však zvládl ukrýt kotouč v lapačce, když na něj dotíral Maxmilián Man. Postupem času byl obraz hry podobný jako v předcházející periodě, nikomu se nedařilo na delší dobu usadit v útočné třetině. Individuální akci předvedl Daniel Pavlík, jenž vyrazil dopředu, ale ve finální fázi vítkovického brankáře neoklamal. Trochu to změnila početní výhoda domácích, avšak všechny střelecké pokusy, které vyslali, skončily v náruči připraveného Láryše. Vyrovnaný boj byl k vidění také na začátku třetí třetiny, kdy Mountfield ani Ridera nedokázaly nějak více zahrozit.

Hostům se to povedlo v 50. minutě, když do prostoru mezi kruhy obdržel přihrávku Leon Stryczek, jenž se trefil nad Růžičkův beton – 1:2. Tým z východu republiky mohl navýšit své vedení a poměrně tlačil soupeře, Růžička však proti střele Piotra Kusaka zasáhl a ustál i následný závar. Vyrovnávací trefu měl po ráně Radka Vencla, který pálil od modré, na hokejce Adam Hlaváček. Nejlepší střelec soutěže dorážel z vrcholku levého kruhu, ale odkrytou část Láryšovy klece minul. Mountfield tedy nevyužil početní převahu, za což byl záhy potrestán. Michal Šebesta nahrál na modrou Leonu Stryczekovi, jenž Růžičku překonal podruhé v duelu. Lvi už vývoj ani s odvolaným brankářem nezdramatizovali a s Vítkovicemi padli 1:3. Po třech výhrách v řadě tak zapsali porážku a další zápas je čeká po reprezentační přestávce v polovině listopadu.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Filip Brzák 1 0 1 0 0
Vojtěch Bulat 0 0 0 -2 0
Václav Dostálek 0 0 0 0 0
Timur Fedencius 0 0 0 0 0
Josef Flechtner 0 0 0 -2 0
Adam Hlaváček 0 0 0 -2 0
Adam Novotný 0 1 1 1 0
Daniel Pavlík 0 0 0 -2 0
Tomáš Šanc 0 0 0 -1 0
Jaroslav Šedivý 0 0 0 -3 0
Martin Václavíček 0 1 1 0 0
Radek Vencl 0 0 0 1 0
Jaroslav Vondruška 0 0 0 1 0
Tomáš Zikmund 0 0 0 -1 2

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání