Zápasy mládeže
včera | Jan Hirsch

Junioři doma nestačili na Kometu a prohráli 2:6

Zápasové menu

Ani ve druhém domácím utkání ve dvou dnech se hradeckým Juniorům nezadařilo. Pod Bílou věž přijela brněnská Kometa a jakožto čtvrtý tým tabulky měla nad dvanáctým Hradcem roli favorita. Tu se jí podařilo potvrdit, už v polovině zápasu vedla o čtyři góly. I přes závěrečnou snahu se Lvům čtyřgólový rozdíl nepodařilo dohnat a padli poměrem 2:6. Potvrdili tak, že doma se jim nedaří, z 8 zápasů ve známém prostředí letos vytěžili pouhé 4 body.

Duel začal vcelku opatrně, hra se přelévala ze strany na stranu a ani jeden z týmů nepouštěl soupeře do vyložených příležitostí. Neujala se rána Petra Hrdličky, která mířila vysoko nad mantinely, ani akce brněnského Adama Boltvana, který ztroskotal na domácí obraně. V 9. minutě se poprvé vylučovalo, na trestnou lavici putoval Alex Gašo. Tuto přesilovku se sice Kometě ještě využít nepodařilo, tu další o čtyři minuty později však ano. Po sedmnácti sekundách od počátku trestu Tomáše Hory z kruhu vypálil Denis Svoboda, který tak otevřel skóre duelu. Všechny pokusy Lvů o vyrovnání končily na připravené defenzivě Brněnských, kteří tak mohli udeřit znovu. V 17. minutě tečoval střelu Jakuba Bůžka do branky Robin Rakus - 2:0.

Početní výhodu si pak vyzkoušel i Mountfield, jedinou výraznou šanci Vojtěcha Aschenbrennera však zneškodnil velmi jistý Petr Hradil. Největší potíže dělala svěřencům trenérského dua Jan Zachrla – Martin Vágner koncovka, což potvrdil i neúspěšný únik Jaroslava Práška ve vlastním oslabení. Kometa dál vyučovala z produktivity a dokázala svůj náskok navýšit, po chytré přihrávce od Denise Svobody se prosadil Jan Brabenec. Moravané ani po třetí brance nebrzdili, v polovině utkání se k vypadlému puku na slotu dostal Michal Červenka a přesnou ranou vytřel prach v pravém horním rohu Kasalovy klece. Ten touto brankou dopsal svůj příběh v duelu, vystřídal jej Marek Záruba.

Ani čerstvý maskovaný muž nedohnal Východočechy k větší aktivitě, naopak útok Komety se činil. Přečíslení dva na jednoho, ani dorážka Jakuba Modla ještě za brankovou čarou neskončily, kombinace mezi Robinem Rakusem a Maximem Sakmárem už ale ano a Hradečtí tak schytali druhého bůra v řadě. Malou náplastí na velkou ránu byla využitá přesilovka na konci druhé třetiny, když od modré čáry vše prostřelil Alex Gašo a překazil tak Hradilovi čisté konto. Brněnští už zápas jen dohrávali a s pukem na hokejkách pracovali v klidu. Ve 45. minutě se po dlouhé době domácím podařilo zahrozit, nabídku Štěpána Černého však Jan Vyvial tečoval mimo.

K závěru dali Jihomoravané Lvům přeci jen trochu přičichnout, nejprve se obranou prokličkoval Valdis Dommers, kterému se ale z bekhendu nepodařilo zakončit, poté už na 2:5 snižoval Tomáš Hora, který se jako první dostal k na brankové čáře poskakujícímu puku. Veškeré naděje si pak ale tým zpod Bílé věže zmařil zbytečným vyloučením za přílišný počet hráčů na ledě. Přímo z této přesilovky sice Kometa branku nevstřelila, usadila se však v útočném pásmu i při vyrovnaném stavu a od modré čáry pak úspěšně vypálil Maxim Sakmár, který svým druhým gólem v duelu zapečetil skóre na konečných 6:2.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jakub Aschenbrenner 0 0 0 -3 0
Vojtěch Aschenbrenner 0 0 0 -1 0
Adam Bezpalec 0 0 0 -3 0
Štěpán Černý 0 1 1 -1 0
Petr Fiala 0 0 0 -1 0
Oliver Forejtek 0 0 0 0 0
Filip Frolík 0 0 0 0 0
Patrik Hendrych 0 0 0 -2 0
Tomáš Hora 1 0 1 0 2
Jakub Jón 0 1 1 -1 0
Filip Samek 0 0 0 0 0
Tobiáš Vítek 0 0 0 -1 0
Jan Vyvial 0 0 0 -1 0
Filip Žaba 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jan Kasal 29 22 4 18 81,82 0 0
Marek Záruba 31 15 2 13 86,67 0 0

Ohlasy k utkání