Zápasy mládeže
so 12.10.2024 | Marek Valkovič, Eva Šafranková | Foto: Vojtěch Gargulák / Berani Zlín

Souboj tabulkových sousedů pro Lvy! Junioři zdolali Zlín 4:2

Zápasové menu

Přestože první třetina nenabídla mnoho zajímavých akcí, Mountfieldu se podařilo otevřít skóre utkání v osmé minutě. V následující periodě si více nebezpečných příležitostí vytvořili hosté, kteří navýšili své vedení, na což však Zlín zareagoval. Berani duel zdramatizovali, zvládli totiž odpovědět i na třetí hradeckou branku, když se prosadili půl minuty před koncem. Východočeši si ale těsný náskok pohlídali a potvrdili to trefou do prázdné klece. Lvi tak porazili Zlín 4:2 a nyní je čeká série pěti domácích zápasů.

První třetina probíhala jako oťukávání obou soupeřů, oba týmy byly poměrně nepřesné. Skóre otevřel Ondřej Zámečník, který dokázal usměrnit puk, který mu letěl mezi nohy, do odkryté sítě. Diváci mohli také vidět čtyři přesilové hry, z toho tři pro domácí, formace na oslabení ovšem dokázaly veškeré snahy soupeřů anulovat. Páleník dokonce mohl dorážet v početní nevýhodě puk odražený od Uherkových betonů, ale v této těžké pozici minul.

Na začátku druhé třetiny jel sám na branku Jakub Jón, pozici mu však Matyáš Pluskal znepříjemnil, takže Uherek jen sebral klouzající se puk. Těsně před polovinou základní hrací doby dokázali hosté zvýšit, Patrik Henrych našel před brankou volného Filipa Frolíka, který nekompromisně zakončil. Čtyři minuty před koncem druhé periody snížil Matěj Smýkal po přihrávce od Dominika Kose v přečíslení dva na jednoho.

V 50. minutě se nešťastně nechal vyloučit Kotala za vyhození puku za plexisklo ve svém obranném pásmu, tuto jeho chybu potrestalo duo Ondřej Zámečník, Jan Vyvial. První jmenovaný se prosmýkl kolem obrany Zlína a naservíroval jednoduchou pozici druhému jmenovanému, který jen uklidil puk do sítě. Berani se snažili o snížení, to přišlo až třicet vteřin před koncem, Matěj Zavřel využil přesilovou hru šest na čtyři přesnou střelou z nápřahu od modré. Poté už museli hrát Zlínští vabank, to ztrestal svou druhou brankou v zápase Ondřej Zámečník, který zachytil přihrávku podél mantinelu a z vlastního pásma trefil odkrytou klec. Hradec tak zvítězil nad Zlínem 4:2.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jakub Aschenbrenner 0 3 3 1 2
Adam Bezpalec 0 0 0 1 0
Štěpán Černý 0 0 0 0 0
Petr Fiala 0 0 0 0 0
Oliver Forejtek 0 0 0 0 0
Filip Frolík 1 0 1 1 0
Patrik Hendrych 0 1 1 1 0
Jakub Jón 0 0 0 1 0
Ondřej Páleník 0 0 0 -1 0
Filip Samek 0 0 0 1 0
David Šichan 0 0 0 -1 0
Tobiáš Vítek 0 0 0 -1 2
Jan Vyvial 1 0 1 0 0
Filip Žaba 0 0 0 1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jan Kasal 60 34 2 32 94,12 0 0

Ohlasy k utkání

Tahali jsme od začátku za kratší konec, Hradec byl bruslivějším družstvem. I když jsme byli horší, tak nás držel brankář. Zasloužené vítězství pro soupeře.