Zápasy
dnes | Tereza Medková

Na domácím ledě bez bodu. Junioři podlehli Litvínovu 1:2

Zápasové menu

Junioři se po dvou venkovních utkání vrátili na domácí led, kde se utkali s Litvínovem. Lvi měli povedenou první třetinu, ve které Valdis Dommers napodruhé dorazil puk do brány a poslal svůj tým do vedení. Černožlutí nezaváhali a ve druhé části srovnal Jakub Winkelhöfer. Zápas se dále nesl ve vyrovnaném tempu a rozhodovalo se až v poslední třetině. V té využil přesilovku Ondřej Postl a díky tomu si Verva mohla odvést tři body. Zlepšit si náladu mohou hradečtí junioři už v sobotu, kdy se ve 12:15 utkají s Karlovými Vary.

Do první dvacetiminutovky vlétly oba týmy naplno. Úvodní střelou na brankáře se ukázal Marek Peroutka, který pálil z mezikruží, Kasal si vše pohlídal. Hradecký Hendrych zachytil kotouč před modrou, nahrál Práškovi a ten trefil pouze brankářův beton. Hosté se nebáli již od začátku přitlačit na pilu, když si Winkelhöfer počíhal na Žabu a narazil ho na mantinel. Následovalo vyloučení v týmu Vervy, ve kterém Valdis Dommers zavezl puk před gólmana a snažil se ho dotlačit za něj. Litvínov si vytvořil tlak, který využil Hora pálící od modré, ale touš skončil pouze v lapačce.

Lvi nezůstali pozadu a Valdis Dommers využil přesilovou hru, když napodruhé dostal puk do brány, asistovali mu Tomáš Hora a Vojtěch Aschenbrenner. Svoji premiéru v podobě početní výhody si zkusili i junioři z Litvínova, ti sice úspěšní nebyli, ale Hradečtí se dostali do brejku a pozornost Trejbala vyzkoušel Ondřej Zámečník. Konec třetiny zpečetila šance domácích, když před bránou chtěl dorážet puk Zámečník, toho ale přerušila siréna. Do druhé části lépe vkročili Královéhradečtí, kteří se drželi v útočném pásmu, ale nedostali se do výrazné šance.

Následoval pokus Lukáše Tůmy, který z pravého kruhu vyslal dělovku na Kasala, který neměl problém puk vyrazit. Nedůraz hradecké obrany vyplynul v samostatný únik, do kterého se dostal Antonín Scafari. Ten byl faulovaný a jel samostatný nájezd, ve kterém si Kasal připsal další úspěšný zákrok. Na ledě se zvýšilo tempo a šance byli na obou stranách. Zpoza brány dostal od Antonína Scafari přihrávku Jakub Winkelhöfer, který od modré prostřelil Kasala a vyrovnal tak skóre. Došlo i na menší potyčku, kterou rozhodčí vyřešili vyloučením na obou stranách.

Poslední minuty v závěru třetiny se nesly ve vyrovnaném duchu. Na začátku třetí dvacetiminutovky Hradečtí byli posláni do oslabení, to se jim povedlo ubránit. Hosté si následně zahráli další přesilovou, kterou po přihrávce Tomáše Hory využil střelou z první Ondřej Postl a poslal svůj tým do vedení – 2:1. Tento gól Litvínovu velice pomohl a hradecké juniory nepustil ke kotouči. Lvi se nechtěli vzdát bez boje a své štěstí zkusil Prášek, Trejbal zasáhl vyrážečkou. Do karet jim hrála i přesilovka necelé dvě minuty před koncem, tu nevyužili a Litvínov zvítězil 2:1.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jakub Aschenbrenner 0 0 0 -1 0
Vojtěch Aschenbrenner 0 1 1 0 0
Adam Bezpalec 0 0 0 0 0
Štěpán Černý 0 0 0 0 2
Petr Fiala 0 0 0 0 0
Oliver Forejtek 0 0 0 0 0
Filip Frolík 0 0 0 0 0
Patrik Hendrych 0 0 0 -1 0
Tomáš Hora 0 1 1 0 0
Jakub Jón 0 0 0 0 2
Filip Samek 0 0 0 0 0
Matyáš Sláma 0 0 0 0 2
Jan Vyvial 0 0 0 0 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jan Kasal 59 32 2 30 93,75 0 0

Ohlasy k utkání