Zápasy mládeže
so 21.9.2024 | Tomáš Prodělal, Tomáš Taybner

Zpět na vítězné vlně! Junioři z Boleslavi odvezli výhru 4:2

Zápasové menu

Svěřenci tandemu Martin Vágner – Jan Zachrla neměli úplně nejlepší start, když inkasovali ve druhé minutě, záhy však dokázali reagovat prostřednictvím Tomáše Hory. Jenže Bruslaři šli do šaten na první pauzu s vedením 2:1. Od té doby už ale led patřil Mountfieldu, který v prostřední periodě otočil skóre díky premiérovým sezonním trefám Alexe Gaša a Jakuba Aschenbrennera, k němuž se ve třetí části přidal ještě jeho bratr Vojtěch. Lvi přerušili sérii dvou porážek a do domácího dvojboje příští týden půjdou pozitivně naladění.

Start Bruslařů byl dobrý, skóre otevřeli již ve druhé minutě z první vážnější akce. Dobner vybojoval kotouč za brankou, Marek Vlasák jej posunul směrem k modré a Rok Frešer přesnou ranou do levé šibenice zavěsil. Jenže také hosté udeřili hned z úvodního útoku – 1:0. Ten se udál v 6. minutě, kdy Jón milimetrovou přihrávkou přes dvě čáry na útočnou modrou vysunul Tomáše Horu a ten svého jmenovce v brance Boleslavi překonal střelou k levé tyči – 1:1.

Ve 12. minutě ale opět vedli zelenobílí. Šachl na vhazování poslal kotouč do klubka hráčů, kde se dobře zorientoval Imrich Maxin, kterému už potom jen stačilo přehodit Kasalovu lapačku a gól byl na světě – 2:1. Po změně stran ve 25. minutě ujel do brejku hostující Vojtěch Aschenbrenner, jeho bekhendový blafák ale Hora dokázal vykrýt betonem. Za další minutu Mountfield přeci jen srovnal Alex Gašo. Ten nejprve sestřelil blokujícího Křivánka, který zůstal ležet na ledě a hostující útočník o chvíli později z identické pozice pálil přesně – 2:2.

Bruslaři v průběhu úvodních čtyřiceti minut promrhali šest přesilovek a nemohlo je stihnout nic jiného než trest. V závěru druhé periody se v početní převaze prosadil soupeř, ujalo se nahození Jakuba Aschenbrennera z modré čáry – 3:2. Po změně stran navíc při stejné herní situaci navýšil druhý z bratrů – Vojtěch Aschenbrenner – tomu se pro změnu z mezikruží podařilo úspěšně tečovat nahození Černého – 4:2. Zbytek duelu už si Mountfield pohlídal, domácím nepomohla ani power-play, a tak si všechny body odvezli Východočeši.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Vojtěch Aschenbrenner 1 0 1 1 0
Jakub Aschenbrenner 1 0 1 -1 2
Adam Bezpalec 0 0 0 2 0
Štěpán Černý 0 1 1 -1 0
Petr Fiala 0 0 0 0 25
Oliver Forejtek 0 0 0 2 0
Filip Frolík 0 1 1 0 0
Patrik Hendrych 0 0 0 0 0
Tomáš Hora 1 0 1 -1 0
Jakub Jón 0 1 1 -1 2
Filip Samek 0 0 0 -1 4
Matyáš Sláma 0 0 0 0 0
Jan Vyvial 0 0 0 1 4

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Musím pochválit hráče za vstup do utkání, za to, jak se připravili a nastavili. Myslím, že to bylo vidět. Začátek byl z naší strany opravdu dobře odehraný. Škoda první chyby, že jsme pustili soupeře hned do samostatného nájezdu. Pak si myslím, že druhá třetina rozhodla. Přesilovka, kterou Hradečtí sehráli mnohem lépe a bohužel jsme nebodovali.