Preview k zápasu
včera | Jakub Hovorka

Domácí série zápasů pokračuje třaskavým soubojem se Spartou!

Sérii pěti zápasů před domácím publikem zahájili svěřenci Tomáše Martince dvěma výhrami. Naposledy si zastříleli proti Varům a připsali si už pátou domácí výhru v řadě. Útočit na šestý domácí úspěch bude pozitivně naladěná kabina A-týmu v bitvě se Spartou. Zápas s pražským celkem začíná tradičně v 18:00 v ČPP Aréně. Před zápasem hradecký klub poděkuje za cenné služby pro hradecký hokej Petru Koukalovi.

„Jsem rád, že mi to tam padá. Hlavně když to pomůže k vítězství týmu.“

#64 Jakub Pour (o své formě)

Z pěti hradeckých vstřelených branek proti Varům se dvakrát prosadil Jakub Pour. Při druhém gólu projel celé hřiště a z mezi kruhů přesně vypálil. Jednalo se o nejhezčí gól nováčka v hradeckém kádru? „To nevím, ale jsem rád že nám hlavně pomohl ke třem bodům. Ta akce se povedla krásně,“ je spokojený urostlý útočník. Lvům se v utkání s Energii od poloviny první třetiny vše dařilo a vycházelo podle plánu. „Začátek první třetiny nebyl úplně super a nenastoupili jsme do zápasu tak, jak jsme chtěli. Pak nám ale pomohly přesilovky a vstřelené góly nás uklidnily. Zbytek utkání jsme se drželi plánu a soupeře nepustili do šancí,“ popisuje nejproduktivnější Hradečák.

Odchovanec plzeňského hokeje chce v Hradci znovu nastartovat svoji kariéru. Aktuální forma se blíží k jeho loňskému maximu – tedy dvanácti brankám. Nyní je na sedmi. „Jsem samozřejmě rád, že to tam padá. I tak je přede mnou spousta práce a musím v tom jenom pokračovat,“ sděluje rodák z Rokycan. Rychlý fyzický hokej mu vyhovuje. A navíc cítí jistotu v brankovišti. „Snažím se hrát svoji hru, jak nejlépe umím. Věřím si, viděl jsem tam místo, tak jsem to vzal na sebe a naštěstí to vyšlo. A šance Varů před mým gólem? Novas předvedl skvělý výkon, stejně jako Škorvi zápas předtím,“ chválí oba hradecké brankáře.

Dva góly proti Energii padly z dorážky v před brankovém prostoru. Je důraz před svatyní soupeře už lepší? „V první třetině jsme našli recept, jak se prosadit před jejich brankou. Vytvořili jsme si hodně šancí, které mohly skončit také gólem. To je ten tlak do brány, který chceme hrát a věřím, že takhle budeme úspěšní,“ pochvaluje si člen třetí formace. Dva zápasy z dlouhé domácí série má hradecký kádr za sebou. Jaké to bude proti Spartě? „Každý zápas je jiný, Sparta je ve skvělé formě, navíc postoupila do play off Ligy mistrů. Bude to náročné utkání, ale doufám, že se budeme s fanoušky po zápase radovat,“ těší se pětadvacetiletý forvard.

JosefKořenář
V juniorském věku reprezentační brankář, který následně vyšplhal i do NHL. V té nastoupil dohromady do dvanácti utkání. Od startu nové sezony je jedničkou Sparty a patří mu první místo v tabulce počtu průměrně obdržených gólů.

Sparťanská forma? Podpořena skvělým brankářem

Hokejistům z tuzemské metropole se vstup do sezony poměrně povedl a po deseti odehraných zápasech se tak svěřenci Pavela Grosse nacházejí na třetí pozici v tabulce extraligy a na první dva týmy jim schází pouze dva body. Hned v prvním extraligovém kole nové sezony Sparta nedovolila skórovat Ocelářům (3:0), následně proti Kladnu utržila první porážku (2:4). Těsný neúspěch ji čekal i v zápase s Karlovými Vary (1:2), pak ale přišla série dalších čistých kont. Jednalo se o venkovní zápasy – na ledě Plzně to bylo jednoznačné (5:0), podobně v nedalekých Českých Budějovicích (4:0) a největší překvapení bylo jednoznačné vítězství na východě Čech s Dynamem (4:0). I přes sérii šesti soubojů mimo Prahu má Sparta na kontě čtyři výhry v řadě. Ta poslední už ale byla v jejich domovské O2 Areně, a to proti Tygrům zpod Ještědu 3:2 po prodloužení. Do toho pražští hokejisté válí také v CHL, ve které postoupili do osmifinále. A tam narazí na Třinec.

Strážce branky Josef Kořenář je jedním z hlavních faktorů Sparty v kvalitním startu do sezony. Druhý brankář Jakub Kovář je dlouhodobě nemocný, a tak pozice jedničky padla právě na Kořenáře. Ten odchytal všech deset utkání s úspěšností 93,26% a čtyřmi čistými konty. Nejproduktivnějším Sparťanem je prozatím nová posila Tomáš Hyka, jenž se v létě stěhoval do hlavního města z Pardubic. Spartě se stále daří i přes několik změn v kádru. Tým opustil Nicolas Beaudin, který zamířil do Komety. Rozoučili se mladíci Michael Krutil (Liberec) a Jakub Konečný (Brno). Dokonce i dlouholetý hráč pražského klubu a hradecký rodák Jan Buchtele změnil barvy a zamířil k Bruslařům do Mladé Boleslavi. Nejvýraznější posilou jsou kromě Tomáše Hyky útočník Miika Salomäki a bek Dominik Mašín.

Sestavy z minulého utkání

F. Novotný – Freibergs, Mudrák, Kalina, McCormack, Pláněk, Pavelka, Bučko – Perret, Tamáši, Jergl – Pavlík, Miškář, Šťastný – A. Novotný, Batna, Pour – P. Moravec, Bunnaman, Dmowski – Štohanzl.

Praktické informace pro fanoušky

  • Poděkování Koukymu: Páteční duel? Patřit bude Petru Koukalovi, jehož klub před zápasem ocení za cenné služby. V plánu je také autogramiáda! A to není vše, kromě Petra Koukala dorazí také trenér Václav Sýkora. Více informací naleznete v článku na klubovém webu. Přijďte poděkovat Koukymu za jeho služby!
  • Vstupenky: Vstupenky jsou k dostání on-line, v Infocentru HK a na pokladnách ČPP Arény v jejich otevíracích hodinách. Brány ČPP Arény se otevírají 90 minut před úvodním buly. Fanoušci si mohou při včasném nákupu zajistit slevu na vstupném, studenti a senioři mohou na utkání vyrazit za pouhou stovku!
  • Parkování: Zpoplatněné parkování je se startem extraligových utkání k dispozici v parkovacím domě RegioCentrum přímo naproti ČPP Aréně či na okolních parkovacích místech. Bezplatné parkování je možné u Univerzity Hradec Králové, konkrétně u budovy A (Objekt společné výuky) v Hradecké ulici, která je vzdálena od ČPP Arény zhruba pět minut chůze. Na parkovišti je možné ponechat vůz nejdříve 90 minut před začátkem utkání, neprodleně po jeho konci je nutné parkoviště opustit.
  • Dopravní situace: Z důvodu rekonstrukce křižovatky Mileta došlo ke změnám v dopravě v okolí ČPP Arény. Upraveny byly také některé trasy MHD. Prosíme řidiče, aby sledovali přechodné úpravy a značené objízdné trasy v místě rekonstrukce křižovatky Mileta. Pomocí tohoto značení budou přes okružní křižovatku Brněnská navedeni k ČPP Aréně. Parkovací kapacity jsou v blízkosti zimního stadionu omezené. Veškeré informace, týkající se rekonstrukce křižovatky Mileta (MHD, objízdné trasy pro cyklisty i pěší atd.) najdete na webových stránkách města Hradce Králové. Klub doporučuje využít k cestě na stadion MHD, případně lze vyrazit na kole. Před ČPP Arénou je dostatek rámů pro kola.
  • Dětský koutek od Sionu: Střední škola Sion bude mít opět v ČPP Aréně připraven svůj stánek – dětský koutek, který budou moci děti během zápasu využít. Přítomný dozor bude mít připraveny aktivity pro ty nejmenší, chybět nebude ani skákací hrad.
  • Moje kartičky: Novinkou je v ČPP Aréně stánek s nejenom hokejovými kartičkami a dalšími cennými relikviemi. Stavit se můžete během zápasu za vstupem vedle fanshopu, kde mají Moje kartičky svou prodejnu. Zajistit si můžete jednotlivé kartičky z extraligy, reprezentace či NHL. Ale i balíčky, boxy a příslušenství jako alba, folie, holdery.
  • Choreobox: Během utkání si můžete zakoupit občerstvení ve stáncích provozovatele občerstvení v ČPP Aréně, kterým je společnost COOL Team. Ta si pro novou sezonu připravila zbrusu novou kolekci vratných kelímků (kelímky s hráči), které fanoušci mohou v případě zájmu vložit do choreoboxů, čímž přispějí hradeckým fanouškům nejenom na nová chorea.