Zápasy
před 2 dny | Tomáš Rotter

Šestá domácí výhra v řadě! Hradec deklasoval Spartu 5:0

To byl páteční večer podle hradeckého gusta! Svižný úvod v ČPP Aréně nabídl hned několik příležitostí na obou stranách. Jediným střelcem prvního dějství byl však Patrik Miškář, ve druhé dvacetiminutovce následovaly další tři důvody k radosti, premiérově se navíc trefil Connor Bunnaman. Pověstného "bůra" a tečku za šestou domácí výhrou v řadě (a třetí výhře v řadě celkem) zapsal Graeme McCormack. Hradec – Sparta 5:0!

Po úvodním buly se jako první do šance dostali hosté, s dorážkou Chlapíka z předbrankového prostoru si ale Stanislav Škorvánek poradil. Aktivnější Pražané si vytvořili o chvilku později další příležitost, branku objel Forman, domácí brankář byl i tentokrát bezchybný. Největší dosavadní možnost si ale vytvořil královéhradecký Oskars Batna, jenž vypálil začátkem deváté minuty přesně do horní tyčky sparťanské branky. Hosté nezůstali pozadu a chvíli na to se ocitla dvojice Krejčík – Hyka osamocena před domácí svatyní, hráči Mountfieldu ale nakonec dokázali touš poslat do bezpečí. I díky zákroku Škorvánka.

První branky se ČPP Aréna dočkala v 11. minutě, kdy Patrik Miškář okamžitě po buly nekompromisně zakončil do horního růžku branky – 1:0. Následně si první trest odseděli za vzájemnou hrubost Irving a Batna. Hned po skončení trestů byla nabídnuta Hradeckým první početní výhoda, v níž se do zajímavé střelecké pozice dostal Pour, z levého kruhu ale těsně minul, stejně tak jako Jordann Perret, jenž si nabruslil až před brankáře Voleveckého. V aktivnější hře pokračovali domácí, Dmowski ani Šťastný však z dobrých pozic skóre nenavýšili.

Začátek druhého dějství patřil přesilové hře hostů po faulu Poura, v níž musel paradoxně několik zákroků vytáhnout na druhé straně Volevecký. Větší rozruch pak zapříčinila drobná potyčka Pavlíka s Tomkem, rozhodčí však zůstali klidní a za několik okamžiků mohli ukázat na branku Sparty, přesnou dorážkou po akci Jergla se totiž premiérově trefil Connor Bunnaman. Pár momentů na to si Martin Pláněk v obranném pásmu počkal na Chlapíka a ukázkovými hitem ho poslal k zemi. Aktivnější přístup vedl k dalším brankám Lvů, nejprve se z protiútoku vedeného Jerglem dorážkou prosadil Jordann Perret, o chvíli později vypálil ihned po vhazování Tamášiho na vzdálenější tyč právě Aleš Jergl, jenž zapsal už třetí bod v zápase – 4:0.

Úvod třetího dějství patřil díky dlouhé přesilové hře, které započala už na konci druhé části hry, hráčům s eskem na hrudi. Po těžkých chvílích si však svěřenci Tomáše Martinec mohli oddechnout, hned po skončení početní nevýhody totiž musel hřiště opustit Forman, jenž vyfasoval trest do konce utkání. Na konci dlouhé přesilové hry vsítil pátý gól do branky rudých po asistenci Perreta Graeme McCormack – 5:0. Nedisciplinovanost svěřenců Pavla Grosse pokračovala, ale skóre už však zůstalo stejné. Hradečtí tak urvali šestou domácí výhru v řadě a v neděli budou moci přidat čtvrtou výhru v řadě proti Vítkovicím.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Oskars Batna 0 0 0 0 2
Martin Bučko 0 0 0 1 0
Connor Bunnaman 1 0 1 1 0
Ryan Dmowski 0 0 0 0 0
Ralfs Freibergs 0 0 0 0 0
Aleš Jergl 1 2 3 3 2
Petr Kalina 0 0 0 1 0
Graeme McCormack 1 0 1 1 2
Patrik Miškář 1 0 1 1 0
Petr Moravec 0 0 0 0 0
Dávid Mudrák 0 0 0 0 4
Adam Novotný 0 0 0 0 0
Tomáš Pavelka 0 0 0 2 0
Radovan Pavlík 0 0 0 1 0
Jordann Perret 1 1 2 3 0
Martin Pláněk 0 0 0 3 0
Jakub Pour 0 1 1 0 2
David Šťastný 0 0 0 1 0
Martin Štohanzl 0 0 0 0 0
Alex Tamáši 0 2 2 2 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Stanislav Škorvánek 60 29 1 28 96,55 0 0

Ohlasy k utkání

Fotogalerie