Preview k zápasu
po 19.8.2024 | Daniel Krátký

Druhý týden přípravných duelů je tu! Hradec v úterý přivítá Boleslav

První týden zápasové přípravy přinesly souboje hradeckých hokejistů s Fehérvárem a Spartou. Nyní začíná zápasový týden číslo dva: Hradec Králové na svém ledě nejprve přivítá dalšího extraligového kolegu – Mladou Boleslav. Duel v ČPP Aréně startuje v 17:00. Premiéra v brankovišti čeká slovenskou akvizici mezi tyče Stanislava Škorvánka.

„Každého baví více hrát zápasy.“

#31 Stanislav Škorvánek (o návratu do zápasového tempa)

Hokejisté východočeského Mountfieldu HK už za sebou mají první týden, ve kterém absolvovali dva zápasy. V nich mezi tyčemi naskočili Jan Kasal a posléze také Filip Novotný. Ve středečním duelu proti Mladé Boleslavi se do brankoviště postaví také nová hradecká akvizice ze Slovenska – Stanislav Škorvánek. „Už je to dlouhá doba, co jsem naposledy chytal nějaký zápas. Každého více baví hrát zápasy, než stále jen trénovat. Bude to takové osvěžení, konečně se zase zapojím do zápasového rytmu, takže se těším,“ líčí slovenský reprezentant.

Osmadvacetiletý rodák ze Žiliny se v novém týmu možná stále ještě trochu rozkoukává, takže napětí z prvního zápasu v novém dresu rozhodně cítí. „Stále jsem v novém prostředí, bude to pro mě první zápas. Těším se, uvidíme, co zápas přinese. Doufám, že nás i další zápasy dobře prověří, abychom byli do sezony připravení a vyhrávali,“ věří Stanislav Škorvánek, kterého příjemně překvapila návštěva na prvním domácím utkání v sezoně. „Nebyl jsem zvyklý z mých předcházejících působišť, že by na přípravné zápasy chodilo nějak více lidí. Bylo vidět, že i oni se těší na novou sezonu,“ má radost účastník dvou posledních světových šampionátů.

Reprezentační povinnosti si bude nový muž v hradeckém brankovišti plnit také na přelomu srpna a září, kdy je naplánována kvalifikace na olympiádu v Itálii v roce 2026. Slovensko čeká kvalifikační turnaj v Bratislavě, kde vyzvou Rakušany, Maďary a Kazachstánce. Nebude mít slovenský brankář program až příliš nahuštěný a náročný? „Doteď jsem měl jen tréninky, předchozí dva zápasy jsem nechytal, takže myslím, že to je takové vyvážené. Počítali jsme s tím, že bych na olympijskou kvalifikaci mohl jet, takže program jsme podle toho nastavovali, aby to všechno dávalo hlavu a patu,“ prozrazuje Stanislav Škorvánek.

VojtěchHradec
Juniorský reprezentant hradecké fanoušky zaujme svým příjmením, skauty z Utahu pak osmnáctiletý útočník zaujal svým umem, v létě si jej totiž vybrali na draftu.

Boleslav mohutně přestavěla kádr

Pod taktovkou trenéra Richarda Krále odstartovali mladoboleslavští Bruslaři přípravu na nový ročník dvěma zápasy, a to ve stejných termínech jako Hradec Králové. V úterý si nejprve Mladá Boleslav zastřílela proti Litoměřicím 7:4, aby následně ve čtvrtek proti Plzni dostali šanci i členové širšího kádru. Západočechům pak nakonec Středočeši podlehli 1:3.

Po loňské sezoně došlo v kádru Bruslařů k početným změnám: Novou jedničkou v brance se stal Dominik Furch, obranu doplnil Tomáš Havlín. Zajímavá jména hlásí hlavně mladoboleslavská ofenziva, kterou posílili Dominik Lakatoš, Petr Čajka, Aleksi Rekonen nebo hradecký rodák Jan Buchtele. Další z velkých posil – americký útočník Steve Moses, bude kvůli zranění dlouhodobě chybět.


Předpokládaná sestava Mountfieldu HK

Praktické informace pro fanoušky

  • Vstup na utkání: Vstupenky jsou k dostání on-line, v Infocentru HK a na pokladnách ČPP Arény v jejich otevíracích hodinách. Brány ČPP Arény se otevírají obvyklých 90 minut před úvodním buly. Vstup na zimní stadion bude pro fanoušky umožněn pouze skrze hlavní vchod.
  • Parkování a dopravní informace: Řidiči budou při sledování přechodné úpravy a značené objízdné trasy v místě rekonstrukce křižovatky Mileta dovedeni přes okružní křižovatku Brněnská k ČPP Aréně. Parkovací kapacity jsou v blízkosti zimního stadionu omezené, Mountfield HK ve spolupráci s městskou policii doporučuje parkování u Flošny. Zpoplatněné parkování je k dispozici v parkovacím domě RegioCentrum přímo naproti ČPP Aréně či na okolních parkovacích místech. Klub doporučuje využít cestou na utkání městskou hromadnou dopravu, případně lze dorazit také na kole, u ČPP Arény jsou k dispozici stojany na kola.
  • Stavební práce v ČPP Aréně: V ČPP Aréně dochází přes letní měsíce k rekonstrukci hlavních toalet pod sektorem G, které nebude možné využít během přípravných utkání. Mountfield HK se rovněž omlouvá za zvýšenou prašnost v ČPP Aréně právě z důvodu stavebních prací.