Zápasy
út 20.8.2024 | Natálie Poláčková

Druhý domácí zápas Lvům nevyšel, Boleslavi podlehli 2:4

Třetí přípravné utkání čekalo na hradecké Lvy na domácím ledě proti Mladé Boleslavi. Skóre otevřeli hosté, ale domácí přišli s rychlou odpovědí. Ve druhé třetině přibylo několik trestných minut a po jednom gólu na každé straně. Přičemž první branku v hradeckému dresu vsítil Štěpán Pokorný. Ve třetí třetině však Bruslaři dokázali dvakrát skórovat, a to rozhodlo o prohře hradeckého celku, jenž padl 2:4.

Utkání započalo v rychlém tempu, již ve druhé minutě se v útočném pásmu usadil Hradec. Střely domácích hráčů však končily mimo klec. O pár minut později se hosté nejprve pokusili o teč střely Lintuniemiho, ale kotouč mířil pouze na mantinel. V čase 6:28 se volného puku ujal Filip Pavlík, ten si dobruslil až za bránu a ze záporného úhlu trefil rameno brankáře Stanislava Škorvánka, od něhož se puk odrazil za brankovou čáru. Odpověď Lvů na sebe nenechala dlouho čekat, v čase 8:49 už bylo srovnáno. Střela Šťastného z prostředku kruhu se odrazila od tyče zpět na kruh. Zde si kotouč našel Oskars Batna, jenž ho tvrdou ranou poslal za záda Dominika Furcha.

Šest minut před koncem přišlo vyloučení hostujícího Filipa Pavlíka za sekání. Hradečtí hokejisté se dlouho drželi v pásmu, ale početní výhodu se jim využít nepovedlo. Ještě před odchodem do kabiny mohli domácí dvakrát nevýšit své vedení. Nejprve Tomáš Pavelka po zmatku před bránou dělovkou trefil ochrannou síť, následná střela Kryštofa Langa skončila zazvoněním tyčky. Po začátku druhé třetiny se v útočném pásmu usadili hosté, hradecký rodák Buchtele přihrál před bránou puk Dvořáčkovi, ten však trefil pouze síť. Přišlo vyloučení po nebezpečném faulu na Petra Moravce, k vidění byla pouze jedna nebezpečnější střela, a to od Pavelky, jenž pálil od modré do hrudníku Furcha. Taktéž Jergl mohl v přesilovce dorazit Novotného střelu, ale puk byl rychlejší než jeho napřažená hokejka.

V čase 30:48 vznikl před Škorvánkovou klecí zmatek, čehož využil David Dvořáček, jenž se rychle zorientoval a bekhendem zavěsil kotouč pod břevno. Na odpověď se také tentokrát čekalo pouze dvě a půl minuty. Štěpán Pokorný dostal v čase 33:17 od Langa šťastnou přihrávku na vrcholek kruhu, napřáhl se a trefil prostor pod lapačkou Furcha.

Zpočátku 45. minuty chtěl Freibergs poslat Chalupu do samostatné akce, ale do přihrávky mu sáhl jeden z hostujících beků, což byla pro Hradecké velká škoda. Ve 46. minutě přišla po střele Stránského do lapačky Škorvánka bitka za bránou, z hradecké strany byl nejaktivnější Dávid Mudrák, za Boleslavské kontroval Jan Buchtele. V čase 51:17 dostal puk do sítě Vojtěch Hradec, hostující útočník v pádu poslal puk po ledu na brankovišti za brankáře a nakonec rozhodl. Po dvou minutách se Boleslav mohla radovat znovu poté, co Filip Pavlík poslal dělovku od modré až za záda domácího brankáře. Vyloučení Skalického vedlo hradecké ke hře bez gólmana, v té pokračovali Východočeši i díky následnému vyloučení Doležala. Jen těsně minul klec Chalupa, ale Furchův zákrok dostal puk mimo nebezpečí. Lvi sice zakončili zápas v útočném pásmu, ale na výsledku 2:4 se již nic nezměnilo.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Oskars Batna 1 0 1 0 0
Jérémie Blain 0 0 0 0 0
Martin Bučko 0 0 0 0 0
Štěpán Černý 0 0 0 0 0
Giorgio Estephan 0 0 0 0 0
Ralfs Freibergs 0 0 0 0 2
Matěj Chalupa 0 0 0 0 0
Aleš Jergl 0 0 0 0 0
Petr Kalina 0 0 0 0 0
Kryštof Lang 0 1 1 0 0
Petr Moravec 0 0 0 0 0
Dávid Mudrák 0 0 0 0 4
Adam Novotný 0 0 0 0 0
Tomáš Pavelka 0 1 1 0 0
Jordann Perret 0 0 0 0 0
Štěpán Pokorný 1 0 1 0 2
David Šťastný 0 1 1 0 0
Martin Štohanzl 0 0 0 0 0
Alex Tamáši 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Stanislav Škorvánek 60 4 4 0 0,00 0 0

Ohlasy k utkání

Fotogalerie