Preview k zápasu
včera | Jakub Hovorka

Přidají Lvi sedmou domácí výhru v řadě? Tentokrát vyzvou Vítkovice

Hradecký A-tým začíná nabírat formu po poměrně nepovedenému startu do nové sezony. Vypovídá o tom i skóre 14:2 z posledních tři zápasů, navíc na ten páteční si budou fanoušci pamatovat hodně dlouho. Lvi totiž po skvělém výkonu nadělili Spartě pět gólů. Do dalšího souboje, který bude proti Vítkovicím, půjdou tedy svěřenci Tomáše Martince sebevědomě a budou útočit na další domácí výhru. Zápas proti ostravskému celku odstartuje pod Bílou věží v 16:00.

„Bude to těžká bitva, ale cíl je jasný.“

#94 Jordann Perret (o duelu s Vítkovicemi)

Svěřenci Tomáše Martince vybojovali skvělou výhru proti Spartě, která sice vypadá jednoznačně, ale určitě to nebylo nic lehkého. Jak se cítí po tomto utkání Francouz Jordann Perret? „Je to perfektní a takhle chceme hrát. Na zápas jsme byli připravení a vyplatilo se to. Stále musíme tvrdě makat a pokračovat v aktuálních výkonech,“ ví dobře levé křídlo první lajny. V sestavě hokejistů chyběla jednička v brankovišti Josef Kořenář, od trenérů měli hráči z východu Čech rozebrány výkony i překvapivě debutujícího Tomáše Voleveckého. V kabině to ale nebylo téma. „Ne, soustředili jsme se pouze na sebe. Víme, co máme dělat. Když se na ledě poctivě pracuje a držíme při spolu, tak to funguje,“ říká útočník s číslem 94 na zádech.

Rychlonožka z Francie v pátek nejen nahrál na premiérový gól Connora Bunnamana, ale také skóroval. Celkově se prvnímu útoku s Alešem Jerglem a Alexem Tamášim dařilo. „S Alešem i Alexem se dlouho známe a je mezi námi dobrá chemie. Hrajeme dobře a musíme v tom pokračovat v každém zápase, aby to bylo přínosné pro tým,“ pochvaluje své spoluhráče, kteří se podíleli právě na gólu Jordanna Pereta, jednoho z lídrů hradecké kabiny. „Rychlý přechod do útočného pásma a dobrý tlak do branky. Po střele Alexe jsem už jen dorážel do odkryté klece. Takové góly potřebujeme,“ popisuje francouzský rychlík. Hradečáci vyhráli posledních šest domácích utkání, hodlají v tom pokračovat i proti Vítkovicím. „Je skvělé a důležité, že se nám doma daří. Ale platí to pro každé utkání, musíme se soustředit a jít zápas od zápasu,“ má jasno třicetiletý křídelník.

Hlavním motorem a šestým hráčem byli fanoušci, kteří se postarali o skvělou atmosféru. „Byli skvělí, tak jako vždycky. Máme nejlepší fanoušky v lize a doufám, že jsou připraveni na zápas proti Vítkovicím,“ burcuje lví příznivce. Před soubojem se Spartou proběhl krátký ceremoniál s Petrem Koukalem. Jordann Perret je jedním ze skupinky hráčů v aktuální hradecké kabině, kteří si s Koukym ještě zahráli. „Byl výjimečný hráč a skvělý na ledě i v kabině. Jsem moc rád, že jsem s ním mohl několik sezon hrát. Je to legenda,“ vzpomíná a směje se forvard Hradce a vyhlíží nedělní souboj s Ostravany. „Bude to určitě těžká bitva, ale náš cíl je jednoznačný – tři body,“ má jasno francouzský reprezentant.

JindřichAbdul
Útočník, kterému se loňská sezona hodně povedla, když patřil mezi tahouny Litvínova. Vítěz kanadského bodování slovenské extraligy v sezoně 2019/20 si produktivitu přenesl do Vítkovic, kde se rovněž pohybuje na čele bodování.

Ostravská forma jako na houpačce

Vítkovickému celku patří prozatím devátá pozice v extraligové tabulce, navíc mají Ostravané odehráno pouze devět utkání, a jsou tedy týmem s nejméně odehranými zápasy. Svěřencům Davida Bruka se vstup do sezony povedl, ale formu si nedokázali udržet. Po úvodní porážce s Plzní po prodloužení (2:3), přišly tři vítězné zápasy. Začalo to výhrou s Libercem (4:2), pak pokračovalo rozstřílením Hanáků z Olomouce (7:1) a zakončení krátké série se neslo ve vítězném derby s Třincem (2:1p). Od té doby je to s Ostravany jak na houpačce, a ti tak střídají prohry s výhrami. V posledním odehraném zápase s Kladnem ztratili tříbrankový náskok a prohráli 5:6 po prodloužení. Mountfield a Rideru dělí v tabulce pouze dva body a dá se tedy očekávat souboj plný emocí s ohledem na historii vzájemných zápasů z minulých sérii play off.

Po minulé sezoně barvy Vítkovic opustil po dlouhých letech bývalý hradecký útočník Rastislav Dej a zamířil do Žiliny, kde je dokonce kapitánem. Odchodů nebylo málo a jednalo se o poměrně důležité hráče. Tým opustil Matěj Machovský, Petrové Chlán a Fridrich, Dominik Lakatoš a také Peter Krieger. Management Vítkovic ale dokázal sehnat kvalitní náhrady a jsou mezi nimi i bývalí Hradečáci. Ze západních Čech přišli Jindřich Abdul, Patrik Demel a Jan Hladonik. Výraznou posilou je i Jan Košťálek a Jan Bambula. S Lukášem Klimešem utvořil brankářské duo ex-hradecký Lukáš Pařík, obranu přitvrdil ještě loni hráč Mountfieldu Patrik Marcel. Zajímavé bude sledovat dvojici kanadských snajprů Chada Yetmana a Anthonyho Nellise. Oba už po devíti zápasech patří mezi hlavní články kádru z Ostravy.

Sestavy z minulého utkání

Škorvánek – Freibergs, Mudrák, Kalina, McCormack, Pláněk, Pavelka, Bučko – Perret, Tamáši, Jergl – Pavlík, Miškář, Šťastný – A. Novotný, Batna, Pour – P. Moravec, Bunnaman, Dmowski – Štohanzl.

Praktické informace pro fanoušky

  • Vstupenky: Vstupenky jsou k dostání on-line, v Infocentru HK a na pokladnách ČPP Arény v jejich otevíracích hodinách. Brány ČPP Arény se otevírají 90 minut před úvodním buly. Fanoušci si mohou při včasném nákupu zajistit slevu na vstupném, studenti a senioři mohou na utkání vyrazit za pouhou stovku!
  • Parkování: Zpoplatněné parkování je se startem extraligových utkání k dispozici v parkovacím domě RegioCentrum přímo naproti ČPP Aréně či na okolních parkovacích místech. Bezplatné parkování je možné u Univerzity Hradec Králové, konkrétně u budovy A (Objekt společné výuky) v Hradecké ulici, která je vzdálena od ČPP Arény zhruba pět minut chůze. Na parkovišti je možné ponechat vůz nejdříve 90 minut před začátkem utkání, neprodleně po jeho konci je nutné parkoviště opustit.
  • Dopravní situace: Z důvodu rekonstrukce křižovatky Mileta došlo ke změnám v dopravě v okolí ČPP Arény. Upraveny byly také některé trasy MHD. Prosíme řidiče, aby sledovali přechodné úpravy a značené objízdné trasy v místě rekonstrukce křižovatky Mileta. Pomocí tohoto značení budou přes okružní křižovatku Brněnská navedeni k ČPP Aréně. Parkovací kapacity jsou v blízkosti zimního stadionu omezené. Veškeré informace, týkající se rekonstrukce křižovatky Mileta (MHD, objízdné trasy pro cyklisty i pěší atd.) najdete na webových stránkách města Hradce Králové. Klub doporučuje využít k cestě na stadion MHD, případně lze vyrazit na kole. Před ČPP Arénou je dostatek rámů pro kola.
  • Dětský koutek od Sionu: Střední škola Sion bude mít opět v ČPP Aréně připraven svůj stánek – dětský koutek, který budou moci děti během zápasu využít. Přítomný dozor bude mít připraveny aktivity pro ty nejmenší, chybět nebude ani skákací hrad.
  • Moje kartičky: Novinkou je v ČPP Aréně stánek s nejenom hokejovými kartičkami a dalšími cennými relikviemi. Stavit se můžete během zápasu za vstupem vedle fanshopu, kde mají Moje kartičky svou prodejnu. Zajistit si můžete jednotlivé kartičky z extraligy, reprezentace či NHL. Ale i balíčky, boxy a příslušenství jako alba, folie, holdery.
  • Choreobox: Během utkání si můžete zakoupit občerstvení ve stáncích provozovatele občerstvení v ČPP Aréně, kterým je společnost COOL Team. Ta si pro novou sezonu připravila zbrusu novou kolekci vratných kelímků (kelímky s hráči), které fanoušci mohou v případě zájmu vložit do choreoboxů, čímž přispějí hradeckým fanouškům nejenom na nová chorea.