Zápasy
ne 22.9.2024 | Eva Šafranková

Lvi poprvé v sezoně bodovali, s Tygry ale padli 3:4 po nájezdech

Mountfield vstoupil do souboje šelem výborně, když v šesté minutě otevřel skóre zápasu. Přestože byl nadále lepší a aktivnější, byli to Severočeši, kteří otočili vývoj a vytvořili si těsný náskok. Totožná situace se však opakovala i na hradecké straně, která na sklonku druhé třetiny vyrovnala, dokonce se na začátku třetího dějství v dlouhém oslabení ujala vedení. Tygři ale v této přesilovce opět srovnali krok. Další gól už v základní hrací době ani prodloužení nepadl, v nájezdech se jako jediný prosadil hostující Flynn. Lvi tak podlehli Liberci 3:4.

Zpočátku se více na puku drželi Hradečtí, ale výrazněji ohrozit Petra Kváču nedokázali. To se jim ovšem povedlo v přesilovce, kterou v šesté minutě využili zásluhou Jakuba Poura, jenž předvedl důraz na brankovišti. Výsledek 1:0 pro domácí platil i poté, co si Liberec vzal trenérskou výzvu. Jelikož protest nebyl úspěšný, museli hosté znovu do čtyř. Mountfield mohl své vedení navýšit, Patriku Miškářovi i Radovanu Pavlíkovi však chyběl kousek. Záhy je to mohlo mrzet, protože Stanislav Škorvánek vyrazil pokus Róberta Lantošiho na osamoceného Thomase Josepha Melancona, který bez problému zakončil do odkryté brány – 1:1.

Ve zbytku prvního dějství se více zapotil Kváča a platilo to také při brejku Jordanna Perreta, který v oslabení ukázal rychlé nohy, ale ve finální fázi bekhendové kličky mu kotouč sjel z hokejky. Severočeši měli k dispozici dvojnásobnou početní výhodu trvající 65 vteřin, avšak soupeř odvedl výbornou práci. Současně s vypršením trestu ve 23. minutě se za Tygry prosadil Jaroslav Vlach stojící nehlídaný u pravé tyče – 1:2. Domácí se snažili dohnat jednogólové manko, jenže liberecký strážce svatyně odolával. Místo určení nenašel ani pokus Giorgia Estephana, který vzal přečíslení dva na jednoho na sebe a zkusil to na vzdálenější tyč, leč neúspěšně.

Střelecká převaha Hradce pokračovala i díky vybojovanému faulu, další přesilovku v duelu však Lvi neproměnili. Z nezajištěných obran pramenily samostatné úniky na obou stranách, brankáři ale podrželi své týmy. Už se zdálo, že se v prostřední periodě nic nestane, jenže Martin Pláněk vyslal nechytatelnou dělovku od modré a 13 vteřin před koncem druhé sirény vyrovnal na 2:2. Navzdory tomu, že tento střelec dostal pětiminutový trest a současně byl potrestán do konce utkání, šel Mountfield prostřednictvím Jordanna Perreta, který z těsné blízkosti zavěsil pod horní tyčku, do vedení 3:2.

Radost v ČPP Aréně netrvala dlouho, o necelé dvě minuty později domácí zapomněli na Róberta Lantošiho, s jehož blafákem si Škorvánek neporadil – 3:3. Zvrátit vývoj mohli Východočeši ve dvou přesilovkách, které si zahráli v krátkém sledu po sobě, ale na Kváču nikdo z domácích nevyzrál. Nejblíže ke skórování byl Radovan Pavlík, hradecký odchovanec však nadvakrát kotouč do prostoru mezi třemi tyčemi nedostal. Žádný z celků se s blížícím se koncem třetiny příliš do útoku nehnal, a tak se šlo za nerozhodného stavu do prodloužení.

V něm se hra přelévala z jedné poloviny hřiště na druhou a čas rychle ubíhal, avšak hokejisté zpod Bílé věže ani ze severu Čech tolik nezahrozili. Povedlo se to až Radovanu Pavlíkovi, jehož ránu vyrazil Kváča ramenem, poté ještě dorážel bekhendem kapitán Lvů Tomáš Pavelka, ale puk za brankovou čáru nedoputoval. O vítězi musely nakonec rozhodnout samostatné nájezdy, v nichž se jako jediný do listiny střelců zapsal liberecký Oscar Flynn, který hned v první sérii zakončil pod víko. Mountfield tedy prohrál 3:4, podařilo se mu alespoň poprvé v sezoně bodovat.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Oskars Batna 0 0 0 0 0
Martin Bučko 0 0 0 0 0
Ryan Dmowski 0 0 0 -1 0
Giorgio Estephan 0 0 0 0 0
Ralfs Freibergs 0 1 1 0 0
Matěj Chalupa 0 0 0 0 0
Aleš Jergl 0 0 0 1 0
Petr Kalina 0 0 0 0 0
Graeme McCormack 0 0 0 0 0
Patrik Miškář 0 1 1 1 2
Dávid Mudrák 0 0 0 0 0
Adam Novotný 0 0 0 0 0
Tomáš Pavelka 0 0 0 1 0
Radovan Pavlík 0 1 1 1 2
Jordann Perret 1 0 1 0 2
Martin Pláněk 1 0 1 -1 25
Jakub Pour 1 0 1 -1 0
David Šťastný 0 1 1 -1 0
Martin Štohanzl 0 0 0 0 0
Alex Tamáši 0 1 1 -1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Stanislav Škorvánek 65 22 3 19 86,36 0 0

Ohlasy k utkání

Fotogalerie