Zápasy mládeže
dnes | Tereza Medková

Těsná prohra juniorů. Spartě podlehli 0:1 v prodloužení

Druhý domácí zápas pro hradecké juniory dopadl po dlouhém boji neúspěšně. V první třetině bylo vidět, že se oba týmy rozkoukávaly. Od té druhé přidaly oba celky na aktivitě a bylo na co koukat. I přes to gól nepadl a utkání šlo do prodloužení. V tom se hned v první minutě prosadil sparťanský útočník Marek Daníček, který to vzal sám na sebe a dotlačil puk až do brány. Lvi vybojovali cenný bod. Navázat na něj mohou v pátek v Liberci.

Úvodní třetinu zápasu odstartovala lépe Sparta, která hradecké juniory zatlačila do útočného pásma. Domácím nepomohlo ani to, že se provinili a byli vyloučení jako první, ale Jan Kasal společně se zodpovědnou obranu nedali hostům šanci se prosadit. Hradec se poté dostal více do hry, ale příležitost Valdise Dommerse či Olivera Forejtka skončily na hokejkách sparťanské obrany. Do zatím největší příležitosti se dostal Robert Chlán, který se vedle brány pokoušel zvednout kotouč, trefil pouze Kasalovu vyrážečku.

Přesilovku si zahráli i lvi, kde se do šance dostal Tomáš Hora, ten ale horní roh brány přestřelil. V poslední minutě se na jedné straně pokoušel prostřelit brankáře Matyáš Beran a na druhé Jaroslav Prášek, ani jeden neproměnil a první dvacetiminutovka zůstala bez gólu. Druhá perioda odstartovala dvěma šancemi Marka Daníčka, který jel pokaždé sám na domácího Kasala a pokoušel se ho vymíchat, neúspěšně. Zanedlouho získali hradečtí výhodu v podobě přesilové hry. Té se zmocnil Tomáš Hora, který několika ranami na bránu ohrozil Šimona Vedrala, puk v bráně nakonec neskončil.

Hra začínala postupně přidávat na obrátkách. Jakub Aschenbrenner zkusil své štěstí od modré, tento pokus byl neúspěšný. Zanedlouho měl problémy Jan Kasal, který musel čelit několika dorážkám. Hru uklidnil až tím, že se celý položil na led a ukryl puk pod své tělo. Lvi se v páté minutě dostali do nepříjemné situace, kdy museli čelit dvojitému oslabení, které s velkou pomocí Kasala ubránili. I přes větší aktivitu obou týmů, skóre ve druhé třetině zůstalo beze změny.

Hra se nadále přelévala ze strany na stranu a své šance měly oba celky. Hradečtí museli už potřetí v zápase čelit oslabení tři proti pěti. Hosté ani po pokusu Tomáše Žižky od modré a dalších několika střel neproměnili. V posledních minutách třetí třetiny došlo i na menší potyčku, poté co Robert Chlán zůstal ležet na ledě. Základní hrací doba nerozhodla a utkání šlo do prodloužení, kde v první minutě rozhodl Marek Daníček, který se natlačil před Kasala a puk zasunul do brány – 0:1.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Vojtěch Aschenbrenner 0 0 0 -1 0
Jakub Aschenbrenner 0 0 0 0 0
Adam Bezpalec 0 0 0 0 0
Štěpán Černý 0 0 0 -1 2
Petr Fiala 0 0 0 0 0
Oliver Forejtek 0 0 0 0 0
Filip Frolík 0 0 0 0 2
Patrik Hendrych 0 0 0 0 2
Tomáš Hora 0 0 0 0 2
Josef Janeček 0 0 0 0 0
Jakub Jón 0 0 0 0 0
Matyáš Sláma 0 0 0 0 0
Jan Vyvial 0 0 0 0 4

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Fotogalerie