Preview k zápasu
před 3 dny | Jakub Hovorka, Tereza Medková

Příprava pokračuje! Lvi před sebou mají výjezd do Bratislavy

Východočeši nastoupí proti Slovanu po pěti letech. Naposledy se tyto dva týmy střetly pod Bílou věží v rámci Mountfield Cupu. Po prohře na domácím ledě s Mladou Boleslaví čeká hradecký A-tým druhý zahraniční tým v přípravě a cíl je tedy jasný – spravit si chuť a odvézt si výhru. Utkání v hlavním městě Slovenska začíná v 18:00.

„Po gólu jsem se cítil lépe, trochu ze mě spadla nervozita.“

#18 Štěpán Pokorný (o premiérovém gólu za Hradec)

Příprava před novou sezonou je v plném proudu, Hradec má za sebou tři utkání. Do všech třech nastoupil útočník Štěpán Pokorný, jenž je v Hradci na try-outu. Jak hodnotí prohru s Mladou Boleslaví? „Spíše negativně, prohráli jsme 2:4. Děláme hodně chyb a nepřesností, na tom musíme ještě zapracovat,“ má jasno. Jedno pozitivum by se ale pře našlo, Štěpán se dokázal gólově prosadit. „Z gólu mám samozřejmě velkou radost. Spadla ze mě nervozita a cítil jsem se lépe. Těžko jsme se dostávali k nějakým zakončením, tak jsem to prostě vypálil na bránu a jsem rád, že to prošlo,“ popisuje hradecký mladík.

Dostat se do zápasového tempa po letní pauze bývá náročné, Štěpán s tím ale zase tako velký problém nemá. „Cítím se dobře a každým zápasem se moje výkony zlepšují. Zvykám si na dospělý evropský hokej, který je trochu jiný než za mořem. V Americe se hraje na menším hřišti, proto je tam více soubojů. Tady jsou zase hráči chytřejší a vyzrálejší,“ má jasno. Během prvních přípravných zápasů panují venku vysoké teploty. Jak je na tom hradecká ČPP Aréna v letních měsících? „V aréně je opravdu velké teplo a kvalita ledu se na tom podepisuje,“ popisuje čtyřiadvacetiletý útočník.

Rodák z Kolína působil v Hradci v sezoně 2015/16 v mladším i starším dorostu. „Určitě si na působení v Hradci vzpomenu. Vždy jsem to tady měl rád a dařilo se mi. S Martinem Štohanzlem jsme hráli tehdy spolu, a teď se taky potkáváme,“ vzpomíná navrátilec v hradeckém klubu. Štěpán Pokorný je rád, že jsou v přípravě také duely s týmy z extraligy. „Se Spartou a Boleslaví budeme hrát celou sezonu, takže je dobré utkat se s nimi a poznat je. Přestože je Fehérvár kvalitní tým, rozdíl mezi ním a Spartou byl poznat,“ hodnotí přípravu.

SamuelTakáč
Zkušený reprezentační útočník, který většinu své kariéry odehrál v slovenské extralize. Má několik reprezentačních startů a bronzovou medaili ze ZOH 2022.

Slovan zdolal Kometu i Olomouc

Letošní příprava Slovanu probíhá ve znamení zápasů s týmy z české extraligy. Po čtyřech odehraných zápasech má slovenský tým na kontě dvě výhry a dvě prohry, nyní jsou na řadě souboje s Hradcem. Hokejisté s orlem na hrudi nejprve na neutrálním území kvůli problémům se stadionem porazili Olomouc i Kometu, následně ale padli s Budějovicemi a Třincem. Mimochodem, poslední vzájemné utkání Mountfieldu a Slovanu se odehrálo v srpnu roku 2019 a Východočeši vyhráli 6:2.

Jedničkou bratislavského týmu je Denis Godla, který je v Česku známý svým působením v Litvínově a na Kladně. V loňské sezoně odchytal 34 z 54 utkání a po svém příchodu byl jasnou jedničkou. Nejlepším hráčem v kanadském bodování byl Američan Liam Pecararo, který měl za 50 zápasů 53 bodů a v celkovém pořadí kanadského bodování se umístil na osmé pozici. V zápase proti Třinci nasypal Ocelářům hattrick kanadský útočník Mitchell Hoelscher.

Předpokládaná sestava Mountfieldu HK

Praktické informace pro fanoušky

  • Vstup na utkání: Utkání se odehraje na Zimním stadionu Ondreje Nepely v Bratislavě od 18:00 (Odbojárov 9, 831 04 Bratislava), vstupenky jsou v prodeji pouze on-line, na místě u arény si je dle informací prodejce nebude možné zakoupit.
  • Stream: Domácí celek si z utkání připravil stream pro fanoušky, ten bude k dispozici na YouTube kanále bratislavského Slovanu, kde jej budou moci sledovat fanoušci, kteří na utkání nemohou vycestovat.