Ohlasy k zápasu
před 2 dny | Tereza Medková, Daniel Krátký | Foto: HC Slovan Bratislava

Start za áčko? Překvapení! Ráno mi psal trenér, líčí Valdis Dommers

Ve středu odehrál napínavé utkání za juniory, ve čtvrtek už byl součástí výpravy A-týmu a spolu s ním odcestoval na přípravný zápas do Bratislavy. Lotyšský reprezentant do dvaceti let Valdis Dommers měl po ránu příjemné překvapení v podobě zprávy od trenéra, ve které se dozvěděl, že dostane příležitost si zahrát poprvé za áčko. Lvi sice mač prohráli, ale pro hradeckého juniora to byla velká zkušenost. Mladý útočník po zápase vyprávěl nejen jestli byl nervózní, ale i jeho plány do nové sezony.

Valdisi, gratulujeme k prvnímu zápasu za A-tým. Jak jste si ho ho užil?
Jo, užil! Je to pro mě překvapení. Ráno jsem se probudil a trenér mi napsal, že budu hrát. Zápas byl dobrý a pro mě to je velká zkušenost. Byl to jiný styl hokeje než v juniorech nebo Kolíně. Jsem vděčný, že jsem dostal tuto příležitost.

Byl jste před začátkem utkání nervózní?
Nervózní jsem ani nebyl, spíš natěšený na zápas.

Říkal jste, že styl hokeje byl jiný než v juniorech nebo v Kolíně. Po jaké stránce?
Hra byla celkově mnohem rychlejší a náročnější. Hokejisti tady v extralize mají dobrou fyzičku, hrají tvrdě a jsou chytří, takže není jednoduché proti nim hrát.

Jelikož to pro vás bylo překvapení, že budete hrát za A-tým, brali si vás trenéři stranou a vysvětlili, co od vás očekávají?
Ano, pomohli mi. Poradili mi, ať nad tím tolik nepřemýšlím. I kluci z kabiny mě podpořili a řekli mi, abych pokračoval v dobré práci. Za to jim všem moc děkuju.

Nějaké zápasy už jste odehrál za Kolín, teď i za áčko Hradce. Co vám ukázaly?
Celkově mi to hodně pomohlo. Učím se být na ledě rychlejší, více pracovat, mít rychlejší nohy i ruce, dělat ty správná a chytrá rozhodnutí. V juniorce je to trochu jiné, tam se hlavně útočí a forčekuje.



Máme v kabině nějakou virózu, která nám dělá neplechu už několik týdnů. Před zápasem to nějak skolilo i Kryštofa Langa, na což jsme museli reagovat. Valdis Dommers se nám líbil v zápasech za Kolín i za hradeckou juniorku a myslím, že to byla pro něj taková odměna za to, že makal, hrál týmově a nadoraz. Byl to pro něj těžký zápas, nebyl s námi ani na tréninku nebo meetingu a hned do toho skočil.



Když se přesuneme k samotnému zápasu, jak byste ho zhodnotil?
Měli jsme vyhrát, ale takový je hokej. Vše se může změnit během pouhých třiceti sekund. Kluci si ale vedli dobře a bojovali až do konce. Jsem na ně pyšný.

Přišlo mi, že ke konci zápasu se hrálo více a více fyzicky, navíc došlo i na šarvátky. Takhle to máte ale docela rád, viďte?
Ano, je to tak. Náročný fyzický hokej hraju většinu času a vyhovuje mi to, takže v tomhle směru úplně v pohodě (usmívá se).

Dnes jste hrál za A-tým, ale v sezoně nejspíš budete více v juniorce, je to tak? Nebo jaké máte informace?
Ano, budu hrát především za juniory a Kolín. V prvním kole nás s juniorkou čekají Pardubice, na zápas se těším a doufám, že jim ukážeme, kdo je tady šéf. Hrát proti nim je zábava a vždy chceme vyhrát. Doufám, že se nám to podaří.

Máte nějaký osobní cíl do další sezony?
Stejný jako minulý rok. Každý se přece chce dostat do play off a vyhrát titul. Osobně bych chtěl co nejvíce pomáhat týmu, abychom byli já i moji spoluhráči čím dál tím lepší a lepší.