Zápasy
před 2 dny | Tomáš Kalas | Foto: HC Slovan Bratislava

Skvělý vstup k výhře nestačil, Slovan otočil duel ve třetí třetině

Zápasové menu

První zahraniční duel v přípravě rozehráli hokejisté Mountfieldu skvěle, leč je z toho nakonec třetí porážka. Už po 70 sekundách hry se totiž trefil Adam Novotný, a když v polovině 22. minuty využil přesilovku Patrik Miškář, vypadalo to pro Lvy nadějně. O dvoubrankový náskok ale přišli za 35 sekund na přelomu 23. a 24. minuty, načež bratislavský celek dvěma trefami ve třetí třetině rozhodl o své výhře 4:2.

Hradec začal misi v aréně, kterou za týden čeká kvalifikace o účast na olympijské hry, na výbornou. Přečkal dynamické první střídání Slovanu a sám udeřil, když Jergl zavezl puk do útočného pásma a přenechal na Blaina, jehož střelu od modré sice Šutov dokázal vyrazit, nedůraz obránců před ním ale dal prostor Adamu Novotnému, který se tak poprvé v letošní přípravě prosadil. Domácí tým působil mdlým dojmem, navíc sám vypadával z tempa hry skrze vyloučení. Blízko trefě byl z hranice brankoviště Miškář, ve 13. minutě neuspěl ani Šťastný.

Výkon belasých šel nahoru až v závěru první třetiny, Lvy však podržel dvakrát Škorvánek. Vytáhl se zejména proti Pecararově úniku v poslední minutě, který srazil vyrážečkou. Jenže na začátku prostřední periody šli Bratislavští znovu do oslabení a v polovině 22. minuty byl Šutov překonán podruhé. Neudržel totiž Jerglovu střelu a vyrazil jenom před sebe k Patriku Miškářovi, který z otočky zasunul do branky.

Pak ale přišel temný moment doposud pro Východočechy dobře rozehraného utkání. Nejprve v polovině 23. minuty využil přesilovku Radovan Puliš, aby na něj v čase 23:13 navázal razantním zakončením Sen Acolatse. Slovan od té doby výrazně zlepšil svou hru, k čemuž mu pomohly i dvě přesilové hry, když svorně za vyloučení pykali McCormack a Pokorný. Domácí se navíc dostali poprvé do vedení na začátku 43. minuty. Po sérii soubojů o puk ve středním pásmu vysunul Sersen na pravém křídle Adama Lukošíka, který překonal Škorvánka střelou na vzdálenější tyč.

Při nepříznivém stavu měli Hradečtí opticky navrch a jejich nápor vrcholil v přesilovce devět minut před koncem. Avšak během ní došlo ke skrumáži na brankovišti, Radovan Pavlík navíc píchl hokejkou do gólmana Šutova, za což tak inkasoval pětiminutový trest. Ten se sice částečně vykrátil menším trestem pro Pecarara, jenže v herní situaci čtyři na čtyři Slovan udeřil počtvrté. Hoelscher rozjel přečíslení dva na jednoho, nabídl puk nalevo pro Wadea Murphyho, který zakončil do Škorvánkova protipohybu. Tím tak tři a půl minuty před koncem rozhodl o tom, že belasí zvítězili 4:2. V následném předem domluveném prodloužení poté uspěli také domácí. V úterý je na programu odveta v Hradci Králové.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jérémie Blain 0 1 1 0 0
Martin Bučko 0 0 0 0 2
Valdis Dommers 0 0 0 0 0
Giorgio Estephan 0 0 0 0 0
Matěj Chalupa 0 0 0 0 0
Aleš Jergl 0 2 2 0 0
Petr Kalina 0 0 0 0 0
Graeme McCormack 0 0 0 0 2
Patrik Miškář 1 0 1 0 0
Petr Moravec 0 0 0 0 0
Dávid Mudrák 0 0 0 0 0
Adam Novotný 1 0 1 0 4
Tomáš Pavelka 0 0 0 0 0
Radovan Pavlík 0 0 0 0 25
Martin Pláněk 0 0 0 0 0
Štěpán Pokorný 0 0 0 0 4
David Šťastný 0 0 0 0 0
Martin Štohanzl 0 0 0 0 0
Alex Tamáši 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Stanislav Škorvánek 60 4 4 0 0,00 0 0

Ohlasy k utkání

Měli jsme dobrý začátek a brzy šli do vedení. Průběh byl dost vyrovnaný, i když dynamika pohybu nebyla úplně taková jako bychom si představovali. Hra příliš neměla tempo, hluchých pasáží, kdy oba týmy ztrácely lacině kotouče tam bylo celkem dost. Ve třetí třetině šel soupeř do vedení, ale v závěru jsme měli rytmus a tempo a také pohyb se zlepšil. Dostávali jsme se i do šanci, ale bohužel jsme je nevyužili a soupeř nás celkově hodně trestal. Byl to těžký zápas, nyní je důležité, aby si kluci oddechli. Trošku jsme jim natáhli volno, protože jsme v části přípravy, kdy síly trochu docházejí. Plus se potřebujeme dát zdravotně trochu do kupy, v kabině nám něco létá. Máme měsíc do ligy, je co zlepšovat. Ale těší nás, že tam byly systémově dobře zvládnuté momenty. Taky situace, ze kterých jsme dali góly, jsou věci, do kterých hráče tlačíme. S Boleslaví nás trápil předbrankový prostor a dnes jsme z něj dali dva góly.