Ohlasy k zápasu
včera | Dominik Jarka | Foto: Vít Golda / HC Kometa Brno

Radovan Pavlík: Spadl nám kámen ze srdce. Naše síla? Jsme rodina

Dlouhý pas po mantinelu, shození na osu a prásk! Tak vypadal rozhodující gól Radovana Pavlíka, který bombou z první vymetl pavučinky v pravé šibenci a přisoudil Hradci první venkovní triumf v sezoně. Pro rychlonohého forvarda byla trefa ještě o něco sladší, přišla totiž proti bývalému zaměstnavateli z brněnské Komety. Jak si užil vítězný duel za mohutné podpory hradeckých fanoušků?

Bilance Východočechů před utkáním s Kometou byla bizarní. Svěřenci Tomáše Martince získali z domácích střetnutí 24 bodů, na první venkovní body přitom stále čekali. Po skalpu Komety už to neplatí. „Máme obrovskou radost. Každému z nás spadl kámen ze srdce. Na výhru venku jsme stále čekali, nutně jsme to potřebovali zlomit. Naštěstí se to podařilo za podpory skvělých fanoušků, kterých tady byla spousta a byli na ledě slyšet. Za to jim moc děkujeme,“ chválí si skvělou atmosféru pracovitý forvard.

Hradečtí šli do vedení již po šesti minutách, hbitou tečí v přesilovce potvrdil svou formu Patrik Miškář. „Začali jsme skvěle a brzy se dokázali prosadit. Kometa bleskově odpověděla, na což téměř okamžitě reagoval Jordi Perret, kterému branku nakonec neuznali,“ popisuje strhující start do zápasu Radovan Pavlík. „Bylo to náročné utkání. Jsme rádi, že jsme udrželi jednogólový náskok. Máme v týmu velkou sílu,“ hlásí hráč se 430 duely v extralize.

„ Vystřelil jsem z jedničky a perfektně to tam spadlo. Takhle bych to mohl trefovat i častěji.“

#98 Radovan Pavlík (o rozhodujícím zásahu do horního růžku branky)

Hradecký odchovanec zažívá povedený vstup do sezony, bodově již překonal svůj loňský počin ze základní části extraligy. Výstavní trefa proti Kometě byla jeho třetím zásahem v sezoně. „Na konec přesilovky nás tam trenér hodil. Kluci si to nádherně vyměnili mezi sebou, Ryan Dmowski mi to poté shodil na hokejku. Vystřelil jsem z jedničky a perfektně to tam spadlo. Takhle bych to mohl trefovat i častěji,“ směje se hráč s číslem 98 na zádech. O žádnou improvizaci ve stylu „když nevíš, tak vystřel“ se podle něj nejednalo. „Křiknul jsem si na Ryana. V tu chvíli jsem věděl, že budu střílet,“ vysvětluje své úmysly oblíbenec hradeckých fanoušků.

Hradecký rodák byl v zápase také u několika šarvátek, neštítil se soubojů s Gulašim či Pospíšilem. „Je to zápas a emoce. Hráč udělá pro výhru všechno. Kometa na chvíli zapomněla hrát hokej a nějací kluci se chtěli víc rvát či si povídat. Povedlo se nám je rozhodit. Po zápase jsme dál kamarádi, nic se neděje,“ líčí vyostřené situace borec, jenž má na kontě 107 extraligových kanadských bodů. „Od posledních venkovních zápasů jsme toho moc nezměnili. Chtěli jsme si přenést herní pohodu z domácích zápasů a to se nám povedlo,“ vychvaluje bývalý mládežnický reprezentant.

Kde vidí největší výhodou hradeckého celku? „Jsme pokorní a víme, že v týmu nemáme žádné velké hvězdy. Je tady skvělá parta a v tom to je naše síla. Jsme rodina,“ ví houževnatý forvard. Ten čerpal na ledě také z obrovské podpory hradeckých příznivců, kteří si v neděli našli cestu do Winning Group Areny. „Byla to velká pomoc. Na ledě byli slyšet a jsme nesmírně rádi, že jsme jim dali výhru za tři body. Teď si to můžou pořádně užít a oslavit,“ děkuje útočník, kterého dělí jediná trefa od 50 extraligových zásahů.

Hradecký Mountfield v dalším zápase míří do města, které Radovan Pavlík velmi dobře zná. V úterý od 18:00 totiž Východočechy čeká zápas s Libercem, kde hráč s reprezentačními zkušenostmi v sezoně 20/21 působil. „Musíme zregenerovat a od dalšího dne se na ně můžeme chystat. Uvidíme, co trenéři vymyslí,“ komentuje na adresu týmu, který v posledním duelu prohrál 0:7 s Vítkovicemi. A jak si užívá venkovní zápasy? „Cestování je náročnější, ale patří to k soutěži. Každý tým by nejradši hrál pořád doma, ale bohužel to nejde. Můžeme být rádi za tu sérii pěti zápasů doma, což nás hrozně nakoplo,“ uzavírá královéhradecký odchovanec.