Zápasy
včera | Tomáš Prodělal | Foto: Vít Golda / HC Kometa Brno

První venkovní výhra! Bojovný Hradec přetlačil Kometu 3:2

Konečně venkovní výhra! V Rondu bylo od začátku patrné, že spolu hrají dva týmy v dobré formě a na ledě byl vidět velmi pohledný špíl. Skóre otevřel Patrik Miškář, ale Kometa na začátku druhé části dokonala obrat. Hradečtí se však nevzdali, Jordann Perret vyrovnal a těsně před koncem prostřední periody málem protrhl síť Radovan Pavlík. Ve třetí části přebrali aktivitu Brňané, Stanislav Škorvánek už však další vyrovnání odmítl a Mountfield se tak poprvé v sezoně vracel pod Bílou věž se hřejivým pocitem získaných bodů venku a šestou výhrou v řadě.

Úvod utkání byl velmi rychlý a šance na sebe nenechaly dlouho čekat. Zbořil se řítil sám na Škorvánka, bekhendem trefil jen jeho pravý beton. Následně to domácí přehnali s agresivitou a v oslabení inkasovali. Alex Tamáši shodil na Tomáše Pavelku, jehož nahození od modré do horních pater obratně tečoval Patrik Miškář – 0:1. Moravané s odpovědí ale přispěchali velmi rychle. Po tlaku v útočném pásmu vyplaval na slotu volný Tomáš Rachůnek, který pod tělem gólmana vyrovnal – 1:1. Následně hostům vrátil vedení z dorážky Perret, gól mu však zhatilo Jerglovo nedovolené bránění brankáři.

Ve zbytku periody si oba maskovaní muži výrazně zvýšili své statistiky, o malinko více Postava, který musel se spoluhráči řešit další oslabení, tentokrát však uspěl bez větších strastí. Druhá třetina začala neúspěšným přečíslením Komety, jenže to skončilo obrovskou skrumáží, jejímž výsledkem bylo nařízené trestné střílení. K němu se postavil Adam Zbořil a efektním forhendovým blafákem nedal Škorvánkovi šanci – 2:1. Hradec se nedal zviklat, pokračoval v aktivitě a byl odměněn vyrovnáním. McCormackovo vypíchnutí nastartovalo Aleše Jergla, který na brankovišti našel, s přispěním ležícího protihráče, zadovkou Jordanna Perreta a ten přidal i regulérní branku – 2:2.

Pro nezaujatého diváka musel být duel pastvou pro oči. Ve 31. minutě Říčka o oblouk branky odmítl Bunnamana a nabil Davidsonovi, jehož bombu zastavil semafor slovenského reprezentanta. Následovala pasáž, která jasně patřila domácím, těm se ale nepodařilo vstřelit branku, navíc vyloučením vrátili hosty do hry. Ti jim poděkovali prostřednictvím Radovana Pavlíka, který se na kruhu opřel do přihrávky Dmowského a pověsil ji pod břevno – 2:3. Kometa mohla vyrovnat hned na startu poslední třetiny, Flek z úhlu vypálil na Škorvánka, ten puk neudržel a Cingelova dorážka se vykutálela těsně mimo tyče. Mountfield byl ale stále na koni a Postava neměl moc příležitostí na výdech, třeba Pour ho donutil z čárek k rychlému švihu lapačkou.

V posledních deseti minutách se Východočeši zatáhli do obranného valu a, až na občasné výpady, nechali tvoření na modrobílých. Ti dostali velkou šanci v podobě vyloučení na hradecké straně čtyři a půl minuty před koncem a mnoho domácích příznivců už se při početní výhodě zvedalo ze sedadel. Po příhodném odrazu totiž na Fleka zívala víceméně odkrytá branka, jeho pokus však zlikvidoval Škorvánek tygřím skokem do zlaté helmy. Závěrečná hra bez gólmana přinesla gól Poura, ten však nebyl uznán kvůli hraničnímu ofsajdu. V posledních desítkách vteřin ještě fauloval Marcinko, a tak hráči zpod Petrova přišli o šanci na body. Lvi je naopak získali poprvé venku a domů cestovali s pohodlným polštářem šesti výher v řadě. Další duel čeká svěřence Tomáše Martince už v úterý proti Liberci, a to právě na severu Čech.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Oskars Batna 0 0 0 0 0
Martin Bučko 0 0 0 0 0
Connor Bunnaman 0 0 0 0 0
Ryan Dmowski 0 1 1 0 0
Ralfs Freibergs 0 1 1 0 0
Aleš Jergl 0 1 1 1 2
Petr Kalina 0 0 0 1 0
Graeme McCormack 0 1 1 1 2
Patrik Miškář 1 0 1 0 0
Petr Moravec 0 0 0 0 0
Dávid Mudrák 0 0 0 1 0
Adam Novotný 0 0 0 0 0
Tomáš Pavelka 0 1 1 0 0
Radovan Pavlík 1 0 1 1 0
Jordann Perret 1 0 1 0 0
Matěj Pinkas 0 0 0 -1 0
Jakub Pour 0 0 0 0 0
David Šťastný 0 0 0 0 0
Alex Tamáši 0 1 1 1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Stanislav Škorvánek 60 26 2 24 92,31 0 0

Ohlasy k utkání